Hvornår og hvor at shoppe for et lån

Hvis du tænker på at få et lån, men ikke er helt sikker på, om den aktuelle lånemarked er tilbøjelige til at producere en god rente, kan du gøre en lille smule af grundlæggende forskning i de rentesatser, der tilbydes både lokalt og nationalt plan , samt forskellige udlånsrenten, der tilbydes af forskellige banker og långivere i dit lokale område.

Nedenfor er nogle forslag til hvordan man fortælle hvorvidt tiden er inde til at ansøge om et lån, samt tips om, hvordan til at shoppe rundt for at finde de bedste lån, som du kan få.

Forske nationale satser

Den første ting, du skal gøre når de forsøger at afgøre, om tiden er inde til at ansøge om et lån er at gøre lidt forskning for at finde ud af hvilken base nationale rentesats.

De rentesatser, der er fastsat nationalt er grundlaget for alle renter, selvom nogle byer og lokaliteter kan øge deres priser fra dette punkt.

Det er også en god idé at finde ud af hvad de seneste ændringer i nationale renter har været, og om der har været en stigning eller et fald som priser ændres.

Foregribe renteændringer

Under din forskning af nationale renten ville det være tilrådeligt at kigge efter tegn på, at renten kan ændres i den nærmeste fremtid. Disse ændringer forventes ofte godt i forvejen, og oplysninger om potentielle ændringer kan ofte findes i økonomikladder, formiddagsblade og aviser, før de faktiske ændringer er meddelt.

Hvis du kan finde oplysninger, der viser en rente stigning er på vej, ville så du være bedst tjent til at få et lån inden forhøjelsen… men hvis du opdager, at renten vil være at sænke i den nærmeste fremtid så du kan gøre bedre for at vente, indtil satserne gå, så du kan spare lidt penge på renter.

Hvis du opdager, at der ikke er nogen ventende procentvise ændring i den nærmeste fremtid, så du vil sandsynligvis gøre lige så godt shopping for et lån nu som du ville gøre, hvis du beslutter at vente.

Kredit og sikkerhedsstillelse

Selvfølgelig, er der andre faktorer, der kan påvirke det beløb, du betaler for dit lån ud over blot de base rentesatser.

To af mest betydningsfulde af disse faktorer er din kredit score og den sikkerhed, som du har til sikring af lånet… disse er jo, hvad bank eller långiver vil kigge på at bestemme, om at godkende dig til lån og hvilken rente til at angive for dine betalinger.

Din kredit score fortæller potentielle långiver, om du har haft problemer tilbagebetale din gæld i fortiden, og den sikkerhed, at du bruger garantier at de får deres penge tilbage, selv hvis du misligholder lånet.

Ved hjælp af høj værdi sikkerhed, der har et let tilgængeligt marked (f.eks. en bil eller fast ejendom) kan generelt gøre en forskel i tilfælde, hvor din kredit er mindre end perfekt.

Shopping for det bedste lån

Endelig er det vigtigt at shoppe rundt efter de bedste tilbud på et lån i stedet for blot at acceptere den første lån tilbud, som du modtager.

Ved at anmode om citater fra en række banker, online långivere og finansieringsselskaber du skal kunne afgøre, er hvilke långiver villige til at tilbyde dig de bedste priser, og finde de rigtige lån til den rigtige pris.

Du kan frit genoptrykke denne artikel, forudsat følgende forfatterens biografi (herunder live URL link) forbliver intakt:


Udgivet

i

af

Tags: